Henkilökunta

Eeva-Maria Kakko

Eeva-Maria Kakko

Olen aina ollut hulluna hevosiin. Lapsena luin hevoskirjoja kun mahdollisuutta tallille pääsyyn ei ollut. Kirjoja ahminkin yleensä monta päivässä. Ratsastuskokemukseni on jäänyt vähäiseksi  vaikka minulla on ollut oma hevonenkin hetken aikaa. Olenkin aina tykännyt enemmän tallitöistä ja hevosten hoitamisesta. Vuosina 2004-2007 suoritin maatalouden perustutkinnon jossa tein työssäoppimiset eri talleilla. Kengittäjän tutkinnon suoritin 2013-2014 monimuotona Ypäjällä, ja siinä samalla hevosenhoitajan tutkinnon näytöillä. Tallityöntekijän ja –mestarin töitä olen tehnyt täyspäiväisesti vuodesta 2012 ja intoa oppia uutta riittää vielä. Työni on suurin intohimoni ja paras palkinto siitä on hyvinvoivat hevoset ja tyytyväiset asiakkaat.


Anu HärkönenAnu Härkönen

Hevosharrastukseni alkoi 6-vuotiaana talutusratsastustunneilla Hyvinkäällä, mistä matka jatkui alkeiskurssin kautta ratsastuksen saloihin. Ensimmäinen oma hevonen astui kuvioihin vuonna 1999, ja sen kanssa innostuin myöhemmin lännenratsastuksesta. Toisen oman hevoseni kanssa valmentauduinkin sitten lännenratsastuksessa tavoitteellisemmin, ja ehdimme kisatakin parilla kaudella pienimuotoisesti.

Harrastus toi mukanaan myös ammatteja. Valmistuin hevoshierojaksi Tampereen urheiluhierojakoulusta 2005, jonka jälkeen opiskelin vielä Agrologi AMK- sekä Sosionomi AMK- tutkinnot. Tallitöitä olen tehnyt enemmän ja vähemmän tässä vuosien varrella, joko täysipäiväisesti tai opiskelujen ohella. Erkylässä olin ensimmäisen kerran vuonna 2017 kesälomatuuraajana ja sen jälkeen viikonlopputyöntekijänä. Kävin välillä pistäytymässä muissa töissä, kunnes palasin Erkylään äitiysloman sijaiseksi kesällä 2018. Työssäni pyrin tekemään parhaani niin hevosten hyvinvoinnin kuin asiakkaidenkin viihtyvyyden eteen.n


Marja Mäkelä

Marja Mäkelä

”Työskentelen Erkylän tallilla tuuraus- ja viikonlopputyöntekijänä.
Valmistuin Ypäjän hevosopistosta ratsastuksenohjaajaksi syksyllä 2014. Työkokemusta minulla on kertynyt useilta eri talleilta, mm. työssäoppimiset suoritin Vaahteramäen ratsastuskoululla ja Kyra Kyrklundilla Englannissa.
Ensimmäiset hevoskontaktini olivat nimenomaan Erkylän tallilla, kun alle kouluikäisenä muutaman kerran vierailimme täällä päivähoitoryhmämme kanssa. Palasin tänne syksyllä 2011, kun kuulin perhetutun kautta avoimesta työpaikasta ja työskentelinkin viimeisen lukiovuoteni ohella viikonlopputyöntekijänä ennen kuin lähdin Ypäjälle opiskelemaan. Nyt olen palannut tallin kalustoon ja pyrin palvelemaan asiakkaita parhaani mukaan.
Olen erityisen kiinnostunut hevosten terveydestä ja hyvinvoinnista, ja tavoitteenani onkin kehittyä ratsastajana ja hevosenhoitajana, toimien hevosalan rautaisena ammattilaisena. Mottoni on, ettei kukaan ole koskaan valmis, vaan aina on varaa kehittyä ja tehdä asiat paremmin!Roosa Pääläinen

”Olen 24-vuotias remonttiratsastajaksi erikoistunut hevostenhoitaja ja aloitin Erkylässä tuuraus- ja viikonlopputyöntekijänä joulukuussa 2017.
Olen kotoisin Hyvinkäältä ja ratsastanut pikkutytöstä saakka, suurimman osan nuoruudestani vietin Rake-talleilla Jokelassa.
Valmistuin Ypäjän Hevosopistolta vuonna 2012 ja työkokemusta on kertynyt eri talleilta sekä tallityöntekijän että groomin hommista, ulkomaan harjoittelujakson suoritin Englannissa Katja Kuistilalla hoitaen hevosia mm. Henri Ruosteelle ja Warwick McLeanille.
Minulla on vuosien varrella ollut kaksi omaa hevosta ja niiden sekä muutamien ratsastettavieni kanssa olen valmentautunut ja jossain määrin kilpaillutkin koulupuolella. Tälläkin hetkellä ratsastan asiakkaiden hevosia tarvittaessa oikein mielelläni. Olen erittäin motivoitunut kehittämään itseäni ratsastajana ja hevosalan ammattilaisena ja hevosten hyvinvointi on minulle kaikki kaikessa.”


Sanna Alaraatikka

Sanna Alaraatikka

(Äitiyslomalla 25.6.2018 alkaen)
”Hei, olen Sanna Alaraatikka, 26-vuotias lähtöjään Lappeenrantalainen mutta aikuisikäni Hyvinkäällä asunut hevosalan ammattiosaaja.
Hevoset ovat kuuluneet elämääni pikkutytöstä saakka ja talliympäristö toimi kasvualueena läpi nuoruuden. Hevosalalle valmistuin Harjun oppimiskeskuksesta vuonna -07, ja Erkylässä aloitin työt marraskuussa 2011 hevostenhoitajana ja myöhemmin tallimestarina.
Tallitöiden ohella opin ja toteutan ammattiani kouluratsastuksen parissa. Pitkäjänteinen ratsastus, sekä kilpaurheilu ovat suuri intohimoni, jota minulla on onnekseni tällä hetkellä mahdollisuus toteuttaa niin oman hevoseni, kuin muidenkin ratsutettavieni parissa. Otan mielelläni ratsutettavaksi tallin asiakkaiden hevosia.”